Thursday, 8 November 2012

Related~

Hari ni terbaca satu post fb Cik Qoma (pemilik butik Qoma).. keadaan lebih kurang sama~

we also been in serious relationship for almost 5/6 years, but now ....
dia seorang yang baik, layanan baik, byk bersabar dan byk sgt2 membantu walaupun dah macam2 sy buat kat dia.. mmg rasa bersalah sgt. Saya mmg tak layak utk dia. Dia tak pernah berkasar, paling penting tak merokok dan byk mengajar saya tentang agama, sy kagum dgn sikap dia, sekarang mmg susah nak cari org mcm ni..
He deserved much better...
Dia adalah seorang lelaki yg baik pernah sy jumpa. Saya doakan kebahagiaan dia dunia & akhirat. Amin.
Saya minta maaf tak dapat menjadi yang terbaik.. tp insyallah sy dlm process memperbetulkan diri dan belajar memperbaiki kelemahan diri.
Bila seseorang tu baik even perhubungan tu tak berjaya, saya harap kita tetap jadi kawan baik.Saya terlalu dimanjakan..
Dengan cara ni je saya bleh berubah dgn serious, independent tanpa mengharapkan bantuan org lain..
Wish you all the best, take care and live happily...

Cinta dan cita-cita pilih, pilih satu atau grab dua2..........





Hijrah 2012

Rasa macam dah lame sgt tinggalkan blog ni.. Ok nak start menulis balik.. Alhamdulillah sudah hampir 5 bulan berhijrah ke bidang yg baru.. So far so good.. Hijrah bukan senang, byk memerlukan pengorbanan. Yang paling penting niat & usaha kita. Biarlah berubah ke arah yg lebih baik. Mungkin ramai yg berfikir senang nak bertukar bidang, bila kita sendiri yg alami hakikat nya dugaan hebat.. Dari bidang medical ke bidang printing, jauh sgt beza. Bila difikirkan balik, dua2 bidang ada pro and cons. Bidang Farmasi - satu bidang yg org pandang gah, gaji tinggi tp work in stress bila berdepan dgn patient dan medication. Bidang printing pd sy (pandangan sy setakat ni shj) bleh dikatakan mmg lebih bz tp still under control, kurang skit stress. Persamaan dua2 bidang ni, kita kena tau details sesuatu benda misalnya medication, kena tau ingredient, side effect, cara pengambilan dll.. Printing pn kena tau spec product size, material, quantity dll..


Lebih kurang sama je tp pressure & environment yg lain.. Jgn peduli pandangan negatif sesetengah pihak, anggap la tu sebagai nasihat. Dalam hidup ni kita kena berani mencuba, klau rasa tak ngam bleh cuba yg lain tak salah pun. Yang penting kita sendiri. Byk lagi yg perlu sy blaja. Yang penting impian nak jadi wanita serba bleh/ iron lady, insyallah... 

Wednesday, 16 May 2012

Menyepi~


Sudah sekian lama menyepi dari blog ni... sgt busy hanya aktif di fb je... insyallah ada masa akan update blog ni hehee ;p
 

 

Tuesday, 13 March 2012

kembali~

sudah lama x update blog ni~
almaklumlah sgt bz & byk benda perlu di uruskan...
insyallah akan kembali menaip semula ^_^


Saturday, 28 January 2012

hakikat kehidupan~


Kehidupan penuh dgn suka duka, pahit manis.. Kehidupan masa study & keje jauh berbeza... Masa study dulu mmg byk masa utk enjoy & x byk fikir psl masalah2 besar, semua bwh tanggungan parents... Bila masuk alam pekerjaan baru kita tau betapa ssh nya nk mencari duit & penting nya setiap duit yg kita perolehi... Masa ni lah kita sibuk dgn kerja & byk masalah2 besar yg memeningkan kepala yg perlu diselesaikan... Seriously ckp keje mmg sgt memenatkan & stress sgt2...

Bila berdepan dgn situasi yg stress sgt memeningkan kepala... Org atasan yg suka menindas org bwhan, adil ke mcm 2? Kita seolah2 mcm kotak yg senang dipijak2 smpai kemek.. Mmg la kita ni sebagai seorang manusia x pernah lari dari membuat kesilapan, so x pyh simply nak judge semua org yg wat silap 2 mcm teruk sgt2.. Kitaorg ni buat silap skit je, xde kena mengena dgn keje pn... Jgn nk hukum org sesuka hati.. Jgn igt org xde perasaan... Dan jgn igt diri 2 xpernah wat silap pn!!! Senang2 je nk push2 org supaya b'henti keje dgn rela hati... Tp xpe, selagi bleh bertahan kita sabar & teruskan melihat permainan hidup yg diorg buat... Kita tgk in the end sape yg quit & bertahan...

Bila ot & locum dihapuskan lg membuatkan ak nk nangis sbb selama ni mmg ak byk bergantung pd 2... Bila dh xde ni mcm ne nk teruskan keje yg berlambak 2... Sia2 je korban lebih tenaga & masa bila di tindas... Skrg ni sume keje mesti berkira...Kecik atau besar sume kena berkira...

Bos pn mcm haram je... Suka wat keputusan melulu tak bincang pn dgn sume org... lgsung xde sifat kepimpinan... Pelik sgt org mcm ni... dia pk sume yg dia buat 2 btul sgt la 2... pendapat org lain sume
xbetul...



ape pn yg penting kita sume unite, bersatu...sabar & tabah utk hadapi cabaran yg hebat ni... sabarlah kwn2 ku... tp ape pn alhamdlh sbb dlm sedih2 & stress ni ktorg ade jgk rasa happy dgn kwn2... kwn2 la yg byk membantu ak utk bertahan.. tanpa diorg sume mmg ak bleh mengalah... jya you2 !~



Tuesday, 10 January 2012

aku giler x6


forget about all the probs ... klau asyik cite psl probs pn smpai ble xabis2... wat tension je.. nk relax skit & bkk cite baru... msti sume org tau kete BMW kn... ak mmg minat sgt dgn BMW X6... The world's first Sports Activity Coupé... satu hari nti nk sgt pakai kete 2... tp masalah nye ak ni ganas...ape je brg @ gadget msti hancur kt tgn ak... kete tupai tanah ak 2 pn dh bercalar balar wlau pn bru sethn jagung hohoo... falling in love wit x6...nampak sporty.. admire giler kete ni... harap ade duit & dpt bli kete ni gune AP sbb lagi murah compare bli kt dlm negara.. insylh, jyayou2 to me ^_^







AGAIN... AND AGAIN...... AND AGAIN!!!!!

Act dh agak lame x update blog ni.... Pejam celik pejam celik dh 10 hari kita masuk thn baru..Well starting thn baru ni Alhamdulillah jadual keje agak teratur... Semuanya berjalan dgn lancar... Baru je nk wat azam & transformation ke arah yg lebih baik, jd down dgn masalah kt tpt keje... Masuk je 2nd week tetibe je jd agak stress dan bengang la kn dgn patient yg mcm2 perangai dan org yg pentingkan diri sendiri.... Huru hara di buat nya smpai dh hilang sabar...

Seriously mmg dh x thn... Geram sgt... Aaarrrgggghhhh!!!!  Keje is keje... X bleh mix dgn personal things... Work as a team bkn keje sorg2 , jual ikan & x membantu org lain... huh tuhan je tau mcm mane rase nya... Keje skrg ni mcm mcm2 dugaan... Lepas satu, satu lg yg dtg.. Nk bersangka baik pn xbleh dh sbb dh terserlah ke bongok kan nye..