Thursday, 8 November 2012

Hijrah 2012

Rasa macam dah lame sgt tinggalkan blog ni.. Ok nak start menulis balik.. Alhamdulillah sudah hampir 5 bulan berhijrah ke bidang yg baru.. So far so good.. Hijrah bukan senang, byk memerlukan pengorbanan. Yang paling penting niat & usaha kita. Biarlah berubah ke arah yg lebih baik. Mungkin ramai yg berfikir senang nak bertukar bidang, bila kita sendiri yg alami hakikat nya dugaan hebat.. Dari bidang medical ke bidang printing, jauh sgt beza. Bila difikirkan balik, dua2 bidang ada pro and cons. Bidang Farmasi - satu bidang yg org pandang gah, gaji tinggi tp work in stress bila berdepan dgn patient dan medication. Bidang printing pd sy (pandangan sy setakat ni shj) bleh dikatakan mmg lebih bz tp still under control, kurang skit stress. Persamaan dua2 bidang ni, kita kena tau details sesuatu benda misalnya medication, kena tau ingredient, side effect, cara pengambilan dll.. Printing pn kena tau spec product size, material, quantity dll..


Lebih kurang sama je tp pressure & environment yg lain.. Jgn peduli pandangan negatif sesetengah pihak, anggap la tu sebagai nasihat. Dalam hidup ni kita kena berani mencuba, klau rasa tak ngam bleh cuba yg lain tak salah pun. Yang penting kita sendiri. Byk lagi yg perlu sy blaja. Yang penting impian nak jadi wanita serba bleh/ iron lady, insyallah... 

No comments:

Post a Comment