Saturday, 28 January 2012

hakikat kehidupan~


Kehidupan penuh dgn suka duka, pahit manis.. Kehidupan masa study & keje jauh berbeza... Masa study dulu mmg byk masa utk enjoy & x byk fikir psl masalah2 besar, semua bwh tanggungan parents... Bila masuk alam pekerjaan baru kita tau betapa ssh nya nk mencari duit & penting nya setiap duit yg kita perolehi... Masa ni lah kita sibuk dgn kerja & byk masalah2 besar yg memeningkan kepala yg perlu diselesaikan... Seriously ckp keje mmg sgt memenatkan & stress sgt2...

Bila berdepan dgn situasi yg stress sgt memeningkan kepala... Org atasan yg suka menindas org bwhan, adil ke mcm 2? Kita seolah2 mcm kotak yg senang dipijak2 smpai kemek.. Mmg la kita ni sebagai seorang manusia x pernah lari dari membuat kesilapan, so x pyh simply nak judge semua org yg wat silap 2 mcm teruk sgt2.. Kitaorg ni buat silap skit je, xde kena mengena dgn keje pn... Jgn nk hukum org sesuka hati.. Jgn igt org xde perasaan... Dan jgn igt diri 2 xpernah wat silap pn!!! Senang2 je nk push2 org supaya b'henti keje dgn rela hati... Tp xpe, selagi bleh bertahan kita sabar & teruskan melihat permainan hidup yg diorg buat... Kita tgk in the end sape yg quit & bertahan...

Bila ot & locum dihapuskan lg membuatkan ak nk nangis sbb selama ni mmg ak byk bergantung pd 2... Bila dh xde ni mcm ne nk teruskan keje yg berlambak 2... Sia2 je korban lebih tenaga & masa bila di tindas... Skrg ni sume keje mesti berkira...Kecik atau besar sume kena berkira...

Bos pn mcm haram je... Suka wat keputusan melulu tak bincang pn dgn sume org... lgsung xde sifat kepimpinan... Pelik sgt org mcm ni... dia pk sume yg dia buat 2 btul sgt la 2... pendapat org lain sume
xbetul...



ape pn yg penting kita sume unite, bersatu...sabar & tabah utk hadapi cabaran yg hebat ni... sabarlah kwn2 ku... tp ape pn alhamdlh sbb dlm sedih2 & stress ni ktorg ade jgk rasa happy dgn kwn2... kwn2 la yg byk membantu ak utk bertahan.. tanpa diorg sume mmg ak bleh mengalah... jya you2 !~



Tuesday, 10 January 2012

aku giler x6


forget about all the probs ... klau asyik cite psl probs pn smpai ble xabis2... wat tension je.. nk relax skit & bkk cite baru... msti sume org tau kete BMW kn... ak mmg minat sgt dgn BMW X6... The world's first Sports Activity Coupé... satu hari nti nk sgt pakai kete 2... tp masalah nye ak ni ganas...ape je brg @ gadget msti hancur kt tgn ak... kete tupai tanah ak 2 pn dh bercalar balar wlau pn bru sethn jagung hohoo... falling in love wit x6...nampak sporty.. admire giler kete ni... harap ade duit & dpt bli kete ni gune AP sbb lagi murah compare bli kt dlm negara.. insylh, jyayou2 to me ^_^







AGAIN... AND AGAIN...... AND AGAIN!!!!!

Act dh agak lame x update blog ni.... Pejam celik pejam celik dh 10 hari kita masuk thn baru..Well starting thn baru ni Alhamdulillah jadual keje agak teratur... Semuanya berjalan dgn lancar... Baru je nk wat azam & transformation ke arah yg lebih baik, jd down dgn masalah kt tpt keje... Masuk je 2nd week tetibe je jd agak stress dan bengang la kn dgn patient yg mcm2 perangai dan org yg pentingkan diri sendiri.... Huru hara di buat nya smpai dh hilang sabar...

Seriously mmg dh x thn... Geram sgt... Aaarrrgggghhhh!!!!  Keje is keje... X bleh mix dgn personal things... Work as a team bkn keje sorg2 , jual ikan & x membantu org lain... huh tuhan je tau mcm mane rase nya... Keje skrg ni mcm mcm2 dugaan... Lepas satu, satu lg yg dtg.. Nk bersangka baik pn xbleh dh sbb dh terserlah ke bongok kan nye..