Thursday, 8 November 2012

Related~

Hari ni terbaca satu post fb Cik Qoma (pemilik butik Qoma).. keadaan lebih kurang sama~

we also been in serious relationship for almost 5/6 years, but now ....
dia seorang yang baik, layanan baik, byk bersabar dan byk sgt2 membantu walaupun dah macam2 sy buat kat dia.. mmg rasa bersalah sgt. Saya mmg tak layak utk dia. Dia tak pernah berkasar, paling penting tak merokok dan byk mengajar saya tentang agama, sy kagum dgn sikap dia, sekarang mmg susah nak cari org mcm ni..
He deserved much better...
Dia adalah seorang lelaki yg baik pernah sy jumpa. Saya doakan kebahagiaan dia dunia & akhirat. Amin.
Saya minta maaf tak dapat menjadi yang terbaik.. tp insyallah sy dlm process memperbetulkan diri dan belajar memperbaiki kelemahan diri.
Bila seseorang tu baik even perhubungan tu tak berjaya, saya harap kita tetap jadi kawan baik.Saya terlalu dimanjakan..
Dengan cara ni je saya bleh berubah dgn serious, independent tanpa mengharapkan bantuan org lain..
Wish you all the best, take care and live happily...

Cinta dan cita-cita pilih, pilih satu atau grab dua2..........





Hijrah 2012

Rasa macam dah lame sgt tinggalkan blog ni.. Ok nak start menulis balik.. Alhamdulillah sudah hampir 5 bulan berhijrah ke bidang yg baru.. So far so good.. Hijrah bukan senang, byk memerlukan pengorbanan. Yang paling penting niat & usaha kita. Biarlah berubah ke arah yg lebih baik. Mungkin ramai yg berfikir senang nak bertukar bidang, bila kita sendiri yg alami hakikat nya dugaan hebat.. Dari bidang medical ke bidang printing, jauh sgt beza. Bila difikirkan balik, dua2 bidang ada pro and cons. Bidang Farmasi - satu bidang yg org pandang gah, gaji tinggi tp work in stress bila berdepan dgn patient dan medication. Bidang printing pd sy (pandangan sy setakat ni shj) bleh dikatakan mmg lebih bz tp still under control, kurang skit stress. Persamaan dua2 bidang ni, kita kena tau details sesuatu benda misalnya medication, kena tau ingredient, side effect, cara pengambilan dll.. Printing pn kena tau spec product size, material, quantity dll..


Lebih kurang sama je tp pressure & environment yg lain.. Jgn peduli pandangan negatif sesetengah pihak, anggap la tu sebagai nasihat. Dalam hidup ni kita kena berani mencuba, klau rasa tak ngam bleh cuba yg lain tak salah pun. Yang penting kita sendiri. Byk lagi yg perlu sy blaja. Yang penting impian nak jadi wanita serba bleh/ iron lady, insyallah...